Vrijblijvend advies
Persoonlijk advies
Projectbegeleiding
Onze producten

Openingstijden

Onze showtuin is 6 dagen per week geopend.

Ma
08:00 uur
-
17:00 uur
Di
08:00 uur
-
17:00 uur
Woe
08:00 uur
-
17:00 uur
Do
08:00 uur
-
17:00 uur
Vrij
08:00 uur
-
17:00 uur
Za
08:00 uur
-
12:30 uur
Zo
Gesloten
0525 23 40 40
Vrijblijvend advies
Persoonlijk advies
Projectbegeleiding
Vrijblijvend advies
Persoonlijk advies
Projectbegeleiding

Vijf tips om je tuin lenteklaar te maken

Nu de temperaturen weer stijgen en we weer lekker naar buiten kunnen is het de hoogste tijd om de tuin klaar te maken voor de lente. Met deze handige lentetips maak je de tuin, het terras of gazon klaar voor een nieuw voorjaarsseizoen vol buitenleven.

Meer informatie?

Bedankt!

Bedankt voor uw contact aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

1. Onkruid verwijderen

Laten we beginnen met de minst leuke tip, maar we raden het aan om al het ongewenste onkruid te verwijderen. Door het lentezonnetje groeien de onkruidsoorten voortdurend en ze zullen hierdoor als bloemen en zaden gaan vormen als ze hun gang blijven gaan. Wees er daarom op tijd bij en start snel met wieden van deze ongewenste planten in de tuin. Er zijn hier ook allerlei verschillende hulpmiddelen voor.

MBI heeft verschillende soorten onkruidvrije middelen om toe te passen op uw onkruid.

MBI Onkruidvrij voegzand Neutraal - Bovendorp & Sellis Sierbestrating

MBI Onkruidvrij voegzand Neutraal

Kwaliteitsscore
€12.25 per stuk
MBI onkruid vrij zand Steengrijs - Bovendorp & Sellis Sierbestrating

MBI onkruid vrij zand Steengrijs

Kwaliteitsscore
€14.50 per stuk

2. Snoeien

Maart is de ideale maand om te beginnen met het snoeien van planten. Planten als rozen, lavendel en hortensia’s zijn goede voorbeelden van planten die je snoeit in de maand maart, want door ze te snoeien bevorder je de nieuwe groei.

Maar hoe snoei je goed? Takken die ouder dan drie jaar of verzwakt zijn kun je het beste tot op de bodem terugsnoeien, maar let wel op dat je niet alle takken wegsnoeit. Sommige takken groeien op ‘oud hout’ en dit gaat verloren zodra er te veel weggesnoeid wordt.

3. Houd uw bodem levend

De bodem is de basis voor een geslaagde en verzorgde tuin. In het voorjaar hebben je planten behoefte aan bemesting. Na de winterperiode kunnen ze wel wat voeding gebruiken om op kracht te kunnen komen. Het is misschien wel handig om te weten dat je niet de plant maar de bodem bemest, want de planten en bloemen halen hun energie uit de bodem.

Schimmels, bacteriën, insecten en regenwormen zorgen ervoor dat de voedingstoffen binnen het bereik van planten komen. Het bemesten van de tuin draagt voor een groot deel bij aan het voorkomen van ziekte schimmels en ongedierte. Door selectief te bemesten en niet ‘zomaar wat te gaan strooien’ verbruik je minder mest en dat scheelt natuurlijk in de kosten.

Bigbag Tuinaarde - Bovendorp & Sellis Sierbestrating

Bigbag Tuinaarde

Kwaliteitsscore
€49.95 per stuk
Tuinaarde - Bovendorp & Sellis Sierbestrating

Tuinaarde

Kwaliteitsscore
€20.00 per stuk

4. Terras klaarmaken

Nu het mooie weer voor de deur staat is het fijn als het terras ook klaar is voor gebruik, zodat je kunt genieten van het voorjaarszonnetje. In de vorige blog hebben we beschreven hoe je de groene aanslag op uw tegels makkelijk kunt verwijderen, zodat het terras weer schoon het nieuwe seizoen in kan gaan. Voor meer informatie kun je kijken bij de blog ‘Last van een groene aanslag op stenen of tegels?.

Zodra het terras schoon is kunnen de tuinmeubels langzaam tevoorschijn gehaald worden. Op een mooie lentedag is het ideaal om de meubelen van een onderhoudsbeurt te voorzien. Zodra dit allemaal gebeurd is, kunt u het seizoen weer volop genieten van uw terrasplekje in de zon.

Bostik Groene Aanslagreiniger - Bovendorp & Sellis Sierbestrating

Bostik Groene Aanslagreiniger

Kwaliteitsscore
€11.95 per stuk
Bostik Steen- En Tegelreiniger - Bovendorp & Sellis Sierbestrating

Bostik Steen- En Tegelreiniger

Kwaliteitsscore
€11.95 per stuk

5. Voorjaarsbeurt voor het gazon

Met de warmere voorjaar temperaturen begint het gras van het gazon een groeispurt te maken. Met ongeveer 5 á 6 graden begint het gras al te groeien. Daardoor is het gras toe aan een maaibeurt. Na het maaien kan de grond bemest worden. De ideale timing om het gazon te bemesten is vlak voor een regenbui, want dan kunnen de mestkorrels of de droge mest snel de grond in trekken.

Pas wel op dat de grond niet te veel bemest wordt, want dit maakt de grond en planten kwetsbaar.

Advies of hulp nodig bij je tuin?

Heb je nog een vraag of heb je hulp nodig van een expert? Na meer dan 15 jaar ervaring is ons expertteam altijd bereid om u te helpen.

De experts van Bovendorp & Sellis geven je graag persoonlijk advies of helpen je met begeleiding van een project.

Vraag direct om advies!

0

Je winkelwagen